Corona

Met hoeveel personen mogen wij op vakantie?

Tijdens de zomervakantie kan je een plaats voor maximaal 9 personen reserveren! Je overnacht met maximaal 7 personen in een huurtent en 2 personen in een bijzettentje. Dit bijzettentje (max. 5 m2) dien je zelf mee te nemen.

Onze groep is groter dan 9 personen, wat nu?

Indien jullie vriendengroep groter is dan 9 personen, boek je meerdere plaatsen. Je kunt met maximaal 2 groepen naast elkaar kamperen (max. 18 personen!). Geef op het reserveringsformulier de naam van de andere hoofdhuurder of reserveringsnummer op, dan gaan wij jullie naast elkaar plaatsen.

Onze groep is groter dan 18 personen, wat nu?

Je kunt meerdere plaatsen boeken. Wij zullen de extra plaatsen vlakbij de andere 2 plaatsen vastleggen voor jullie. Het is niet mogelijk om meer dan 2 plaatsen naast elkaar te boeken.

Aangezien jullie niet uit één huishouden bestaan, blijft maximaal 9 personen op 1 plaats de regel. Je verblijft met maximaal 7 personen op afstand in één kampeermiddel en 2 persoon in een bijzettent. Indien je met 8 of 9 personen bent, blijft het bijzettentje verplicht (max 5 m2, zelf meenemen)! Dit geldt voor alle campingasten.

Wij hebben diverse malen contact gehad met de gemeente die dit controleert. Wanneer je veelvuldig niet aan de richtlijnen houdt, is het mogelijk dat de gemeente handhaaft op de camping.

We hebben een vakantie geboekt en al (deels aan)betaald. Nu gaat de vakantie wegens Corona niet door. Wat nu?

Mocht wegens Corona door overheidsmaatregelen jullie vakantie geannuleerd worden, dan ontvangen jullie voor het betaalde bedrag een voucher. Deze voucher is niet persoonsgebonden en kan ook in een andere samenstelling op een ander moment gebruikt worden. Dit alleen wanneer de camping op last van de overheid moet sluiten.

Wij besluiten wegens Corona zelf niet op vakantie te gaan. Wat gebeurt er met onze (aan)betaling?

Mocht wegens Corona zelf jullie vakantie annuleren, ben je helaas de (aan)betaling kwijt. Je kunt de samenstelling van de reservering wel aanpassen.

Ouders en bezoek

Kan ik bezoek ontvangen op de camping?

Bezoek niet toegestaan op de camping. Helaas kunnen vrienden, broers/zussen en ouders je helaas niet bezoeken tijdens je vakantie. Hier wordt geen uitzondering op gemaakt!

Kan bezoek uitgaan in de discotheek?

De discotheek is alleen toegankelijk voor gasten van jongerencamping Duin en Strand. Gasten van de familiecamping, vrienden en buitenstaanders kunnen helaas niet uitgaan in onze discotheek! Hier wordt geen uitzondering op gemaakt!

Kunnen de personen die ons wegbrengen helpen op de plaats met af- en opbouwen?

Dat is geen enkel probleem. De wegbrengers mogen jullie max.1,5 uur na inchecken helpen om alles op te bouwen. Als alles gereed is, is het de bedoeling dat de persoon/ personen die je weggebracht heeft gelijk weer vertrekt. 

Algemeen

Hoe oud moet ik zijn om een reservering te kunnen maken?

16 jaar of ouder. Ben je onder de 18 jaar en kruis je op het reserveringsformulier aan dat je akkoord gaat met de campingregels, dan geef je hiermee tevens aan dat je ouders je toestemming hebben gegeven voor de reservering. Als je nog geen 16 jaar bent kun je geen hoofdhuurder zijn.

Een van ons is 15 en wordt een paar weken later 16. Mag hij/zij toch mee?

Ben je nog geen 16 jaar op het moment dat je wilt komen kamperen, maar wel geboren in het jaar 2007, dan mag je mee op vakantie. Als je nog geen 16 jaar bent kun je geen hoofdhuurder zijn.

Hoeveel tenten kunnen er op één kampeerplaats?

De afmetingen van onze kampeerplaatsen zijn verschillend. Kom je met meerdere kampeermiddelen, vul dan per kampeermiddel een apart reserveringsformulier in met verschillende hoofdhuurders en geef bij bijzonderheden aan dat je bij elkaar wilt staan. Wij geven je dan één of meerdere plaats(en) die groot genoeg is (zijn). Indien je een bijzettentje van max. 5 m2 meeneemt dat op de eigen plaats erbij komt, dan kun je dit gewoon aankruisen op het reserveringsformulier. Daar hoef je dus geen extra formulier voor in te vullen.

Kunnen we plaatsen/huurtenten naast elkaar reserveren?

Wil je twee plaatsen/huurtenten naast elkaar dan moet je twee reserveringsformulieren met twee verschillende hoofdhuurders invullen. Op beide reserveringsformulieren vermeld je dan onderaan het formulier bij "bijzonderheden" : ik wil graag naast (naam andere hoofdhuurder) staan. Mits dat nog mogelijk is gaan wij dat dan regelen. Wij plaatsen maximaal 2 tenten naast elkaar.

Als ik een plaats huur maakt het dan uit met hoeveel tenten ik kom?

Ja, je moet altijd per kampeermiddel reserveren (met uitzondering van het bijzettentje) en niet per plaats. Je betaalt altijd per kampeermiddel, dus ook voor het bijzettentje. Afhankelijk van welke plaats (afmeting) ,maximaal 1 tent en 1 bijzettentje per plaats. 

Kunnen we later nog een persoon bij reserveren?

Ja, dat is mogelijk, zolang je het maximaal aantal personen niet overschrijdt. Vul online het bijboekformulier in met alle gegevens (naam, adres, geboortedatum en emailadres) van de extra persoon en vermeld je reserveringsnummer. Wij gaan de reservering aanpassen en verwerken en jij (hoofdhuurder) krijgt dan een aangepaste rekening. Je kunt tot een week voor aankomst een persoon bij boeken. 

Als ik een plaats voor een bijzettentje of bagagetentje reserveer, moet ik het tentje dan zelf meenemen?

Ja, een bijzettentje of bagagetentje moet je altijd zelf meenemen!  Wij verhuren deze niet. Het tentje mag maximaal 2 x 2,5 meter zijn. De kosten die we rekenen zijn voor de plaats, niet voor het tentje. In verband met de veiligheids- en brandweer voorschriften is het alleen mogelijk een plaats voor het bijzettentje of een bagagetentje te reserveren. In een bijzettentje kunnen maximaal 2 personen slapen en rekenen wij een borg. 

Mag er iemand voor één of meerdere nachten op bezoek komen?

Nee, dag- nachtbezoek is niet toegestaan, ook niet tegen betaling. Alleen campinggasten van Jongerencamping Duin en Strand kunnen de camping betreden. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

Mag ik een partytent bij de tent plaatsen?

Ja, je mag een partytent bij je eigen- of huurtent plaatsen. Deze moet wel "open" blijven en mag maximaal 3 x 3 meter zijn. Hiervoor ben je geen staangeld verschuldigd en je hoeft dit dus ook niet aan te geven op het reserveringsformulier.

Is er stroom bij de plaats en wat kan ik er op aansluiten?

Ja, alle plaatsen hebben een stroomaansluiting. Het vermogen is 880 Watt (4 ampère). Radio, koelkast e.d. kan, maar geen friteuse, föhn, electrische bbq, electrische kookplaat, magnetron e.d.

Als ik een betaling heb gedaan, krijg ik daar dan een ontvangst-bevestiging van?

Nee, betalingen worden nooit bevestigd. Zou je niet op tijd betalen dan loop je het risico dat wij de reservering annuleren. Dat doen wij echter niet zomaar. Je krijgt altijd eerst een betalingsherinnering.

Hoeveel bedraagt de eerste termijn van de rekening die ik ontvang?

Het bedrag van de eerste termijn is ongeveer 50% van het totaal verschuldigde. De eerste termijn moet worden betaald binnen 14 dagen na ontvangst van de rekening. Beide termijnen staan op de rekening die je van ons ontvangt.

Ik ben medekampeerder, kan ik wijzigingingen doen in een reservering?

Nee, we communiceren alleen met de hoofdhuurder. Wijzigingen kunnen dus alleen (per mail) worden doorgegeven door de hoofdhuurder.

Hoe laat kunnen we inchecken?

Inchecken is mogelijk vanaf 14:00u.

Hoe laat moeten we vertrekken?

Uitchecken is voor 11:00u. Op de vertrekdag komt er een medewerker van de camping langs om de plaats en/ of huurtent te controleren. Er wordt dan een uitcheckformulier ingevuld. Daarna dien je te vertrekken en dus ook de camping te verlaten.

Kan ik ergens mijn bagage tijdelijk stallen?

Nee, wij hebben hiervoor helaas geen ruimte.

Ik wil eerder of tussendoor naar huis, kan dat?

Ja, je dient je ten alle tijde af te melden bij de receptie. Als je weer terug komt dien je je ook weer aan te melden.

Ik ben de hoofdhuurder maar ik arriveer later, is dit een probleem?

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef dit wel van te voren even per mail aan ons door. Ook als er eventueel nog meer (mede) kampeerders later arriveren.

Kan ik mijn fiets of scooter meenemen op vakantie?

Ja, op eigen risico. Er zijn speciale (fiets)parkeerplaatsen beschikbaar, dit is ook op eigen risico. 

Alcoholbeleid

Ik ben nog géén 18 jaar, mag ik dan drinken op camping Duin en Strand?

Ja, op de camping kan je rustig een biertje of wijntje drinken. Het drinken van sterke drank (+14,9%) is niet toegestaan op de camping!

Ik ben nog géén 18 jaar, kan ik dan drank kopen op camping Duin en Strand?

Indien je nog geen 18 jaar bent, kan je geen alcohol kopen in onze supermarkt. De wetgeving bepaalt dat iemand van 18 jaar of ouder bevoegd is om alcohol te kopen.

Zijn er ook consequenties verbonden aan het drinken van alcohol?

Overmatig drankgebruik is bij ons niet toegestaan! Indien dit het geval is, word je van de camping verwijderd zonder restitutie van staangeld/borg.

Heb je sterke drank in bezit? Dan zal dit in beslag genomen worden en vernietigd. 

Mag een BOA controleren op de camping?

Een BOA heeft vooralsnog geen bevoegdheden om op de camping te controleren, bij de tent wordt dus niet gecontroleerd door een BOA. Daarentegen zijn wij verplicht een BOA toegang te verlenen tot onze discotheek en café.

Mag ik met drank over de camping lopen?

Glaswerk dient bij de tent te blijven. Loop je met glazen flessen over de camping? Wegens veiligheid zal het ingenomen worden. Blik of plastic is wel toegestaan.

Mag ik drank meenemen naar het strand?

Zolang het plastic of blik is, kan je drank meenemen naar het strand. Hier is niet toegestaan om glaswerk / dichte flessen mee te nemen. Glaswerk dient bij de plaats te blijven.

Huurtent

Wat is er allemaal in de tent aanwezig ?

Er is een vlonder, een koelkast (+/- 130 liter), een elektriciteitspunt (haspel met 4 stroompunten met randaarde) en een picknicktafel met banken (buiten) aanwezig. Alle andere inventaris dien je zelf mee te nemen. Je kunt bij ons géén andere kampeerspullen huren!!

Welke afmeting heeft de huurtent?

De 7- persoonshuurtent heeft een afmeting van 20 m2 en is geschikt voor maximaal 7 personen.

Kunnen we een extra koelkast huren voor in de huurtent?

Ja, dat is mogelijk. Geef dit bij de reservering aan bij 'opmerkingen' of geef het per e-mail aan ons door. 

Strand

Hoe lang is het lopen naar het strand ?

Je loopt in ongeveer 10 minuten naar het strand. Er is hiervoor een speciaal voetpad aangelegd.

Welke watersportmogelijkheden zijn er in de buurt ?

Er zijn talrijke mogelijkheden in de omgeving. Wat dacht je van surfen, zeilen of waterjumpen ? Meer info vind je op www.brouwersdam.nl
Mocht banaan- en ringovaren meer je ding zijn, check dan www.watersportbrouwersdam.nl

Diversen

Vanaf hoe laat kunnen wij aankomen en hoe laat moeten wij na afloop van de vakantie vertrekken ?

Inchecken op de dag van aankomst kan vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur, een week later moet je de camping uiterlijk om 11.00 uur hebben verlaten.

Kun je via de camping een koelkast of andere kampeerbenodigdheden huren ?

Er zijn, op een koelkast na, géén mogelijkheden om spullen te huren, je dient alles zelf mee te brengen. Huur je bij ons een tent, dan staat daar wel al een koelkast in.

Waar kunnen we een fiets huren ?

In Scharendijke bij de firma van Dongen, Baken 38 te Scharendijke kun je fietsen huren. Kijk voor meer informatie op www.vandongentweewielers.nl

Kun je koelelementen laten invriezen ?

In onze supermarkt worden ingevroren koelelementen verhuurd. 

Zijn er kluisjes te huur op de camping ?

Ja, deze kun je bij aankomst huren. Je betaalt hiervoor € 14.00 per week (excl. € 10.00 borg). Het kluisje heeft de afmeting van circa 30 x 20 x 20 cm.

Waar kan ik pinnen ?

In het feestcafé en in de discotheek op de camping zijn pinautomaten. Je kunt hier één keer per 24u kosteloos geld opnemen.

Is de camping bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, voor de camping is een bushalte aanwezig. Check voor de dienstregeling www.9292.nl