We gaan open

Hi vakantieganger!

Yes! Je vakantie komt steeds dichterbij en wij  hebben goed nieuws, de jongerencamping kan open en is volgeboekt! Puntsgewijs zullen wij wat belangrijke zaken toelichten die van belang zijn voor je vakantie.

Verblijf

De jongerenvakanties kunnen in de huidige samenstelling doorgaan! Wat houdt dit in? Het kamperen met maximaal 7 personen op 1 plaats is na de laatste aanpassingen door de overheid toegestaan. Je verblijft met maximaal 5 personen in een (huur)tent of in een groot eigen kampeermiddel en 2 personen in  een bijzettentje (max 5 m2). Dit bijzettentje dien je zelf mee te nemen!

Je kunt tot een week voor aankomst nog personen bijboeken tot het maximum van 7 personen, via een online formulier. Hoe en wat kost het? Zie online. https://www.duinenstrand.nl/nl/bijboeken.

Discotheek de Schuur

Eindelijk goed nieuws! Discotheek de Schuur mag open middels Testen voor Toegang (uitleg volgt hieronder)! Vanaf 9 juli zal de discotheek 7 weken geopend zijn tussen 22.00u en 02.00u. Gekke Shit zal ook doorgaan! Hiervoor heb je voor  zaterdag en woensdag kaartjes nodig. Als je deze niet bij je reservering hebt geboekt, kan je deze voorafgaand aan het evenement bij de receptie voor € 10,- per stuk aanschaffen. De line-up zal op een later moment bekend gemaakt gaan worden, via Instagram en onze site. De overige avonden is de entree gratis. Onze discotheek is alleen toegankelijk voor onze eigen campinggasten van Jongerencamping Duin en Strand. Het is niet mogelijk om als buitenstaander of gast van Familiecamping Duin en Strand de discotheek te bezoeken. Dit is in overleg met de gemeente besloten om het besmettingsgevaar te voorkomen. Wij zijn constant in gesprek met de overheid en je moet beseffen dat dit  maatregelen zijn die weer kunnen veranderen. Dat ligt dan buiten onze macht. Wij doen wat wij kunnen. Zouden de regels veranderen dan informeren wij jullie weer.

Testen voor toegang

Om onze discotheek op een normale wijze te kunnen openen, is Testen voor Toegang verplicht. Wat houdt dit in? Je kunt de discotheek alleen binnen indien je in het bezit van een origineel campingbandje, een geldig ID en een persoonlijke QR-code in de CoronaCheck app. Hoe kom je aan een geldige QR-code?

  • Nog niet volledig gevaccineerd? Dan moet je testen. Deze test is 40 uur geldig, waardoor je 2 avonden kunt stappen zonder 1,5 meter afstand! Het afnemen van de test is gratis! Je krijgt niet zo’n lange stok in je neus, maar men neemt een neusswab af. De test duurt 2 minuten en binnen het uur heb je de uitslag per mail. Hoe het allemaal werkt, lees je op www.testenvoortoegang.org. Je moet  van tevoren je afspraken inplannen via de site van Testen voor Toegang.
  • Je bent al volledig gevaccineerd? In de CoronaCheck app is het mogelijk je vaccinatiebewijs te koppelen. Log in via DigiD en maak je QR-code aan. Momenteel heb je voor Janssen 1 prik en Pfizer/Moderna 2 prikken nodig om een QR-code te kunnen maken.
  • Herstelt van Corona? Heb je max. 6 maanden geleden Corona gehad, laten registreren bij de GGD en inmiddels hersteld? Met je herstelbewijs kan je ook een QR-code aanmaken. Dit doe je ook door in te loggen met DigID. Dit is tijdens het schrijven van deze mail (29-6-2021) nog niet mogelijk. Vanaf 1 juli 2021 zou dit mogelijk moeten zijn.

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe dit allemaal werkt? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org. De dichtstbijzijnde testlocatie is in Renesse (4km) prima te doen met bijvoorbeeld de bus, of Zierikzee (13km). Moet je testen, je kan 2 weken vooruit je afspraken inplannen. Tip! Wil je stappen? Plan vast je 3 afspraken gedurende je vakantie vooruit in Renesse, grote kans dat de testlocatie volgeboekt raakt tijdens je vakantie. Heb je geen geldige QR-code dan heb je geen toegang in de disco.

Tip vanuit ons:

  • Nog geen vaccinatie? Maak voordat je naar de camping komt ’s morgens gezamenlijk een afspraak en doe een gratis test in jouw eigen woonplaats, of omgeving. Hierdoor begint je vakantie al en kan je met een negatieve uitslag de 1e 2 avonden de discotheek bezoeken. Het is mogelijk om 2 weken vooruit afspraken in de plannen, maak hier gebruik van! Hierdoor ben jij al verzekerd van een afspraak!
  • Indien je de plannen hebt om jezelf te vaccineren, maak deze afspraak ook. Indien je volledig gevaccineerd bent, kan je deze via DigID de QR-code toevoegen. Hierdoor hoef je dus niet meer te testen!

Nogmaals voor alle duidelijkheid, bezoek van buiten de camping is niet mogelijk. Wij proberen met deze regels corona zoveel als mogelijk uit te sluiten. Toon hier respect voor. Fraude met bandjes of coronatesten of bezoekzal tot onmiddellijke verwijdering van de camping leiden.  

Testen voor Toegang zet gedurende jouw vakantie een tijdelijke testlocatie op bij het Transferium van Renesse. De testlocatie is 7 dagen per week open, zodat je de gehele week de discotheek kan bezoeken. Hoe ver is dat van de camping? Zie op Google Maps. Wij gaan ervanuit dat jij de eerste test al thuis in je omgeving doet, voordat je naar Duin en Strand komt. Zo weten we allebei of je gezond bent en met dit resultaat kan je de discotheek bezoeken. Alle informatie vind je op www.testenvoortoegang.org. Lees dit goed door en bespreek dit met je ouders en vrienden! Het is geen verplichting, maar zonder test en geldig ID heb je wel toegang tot de camping, maar geen toegang tot onze discotheek!

Corona

Om iedereen een veilige en verantwoorde vakantie te bieden, zijn er een aantal spelregels m.b.t. corona. Dit geldt voor iedereen, er worden geen uitzonderingen gemaakt!

  • Bij klachten blijf je thuis en laat je testen, bij een positieve test blijf je thuis.
  • De corona basisregels zijn van toepassing op de camping en zorg dat je mondkapjes bij je hebt.
  • Bezoek is deze zomer helaas niet toegestaan tijdens jullie vakantie. Vrienden, bekenden en ouders kunnen zich gedurende jullie verblijf zich niet aanmelden als (dag)bezoek. Overnachten is ook niet mogelijk, ook niet tegen betaling. Hier wordt geen uitzondering op gemaakt! Overtreding van deze regel, heeft verwijdering van de camping tot gevolgd zonder terugbetaling van kampeertarief en borg.
  • Krijg je een positieve uitslag na het testen voor toegang, dan is je vakantie helaas voorbij. Het protocol zal in werken treden en jij en alle medekampeerders uit je tent zullen thuis in quarantaine moeten.
  • Tijdens je vakantie ben je verplicht je ID bij je te hebben en de CoronaCheck en CoronaMelder op je telefoon te installeren. Ben je je ID (paspoort, ID of rijbewijs) vergeten, krijg je geen toegang tot de camping. Een fotokopie, screenshot van je ID, schoolpas, zorgpas is dus niet toegestaan. Zorg dat je een geldig ID op zak hebt! Geen ID, geen vakantie!

Op dit moment zijn wij de overige belangrijke punten aan het uitwerken en fine-tunen. Wij zullen alle info gaan verzamelen en plaatsenop de ‘veel gestelde vragen’ pagina op onze website. Heb je na deze mail vragen? Lees dan eerst deze pagina! https://www.duinenstrand.nl/nl/jongerencamping-faq. Staat je vraag er niet tussen, laat de hoofdhuurder van jullie groep ons mailen naar info@duinenstrand.nl met het reserveringsnummer.

Wij zullen jullie in de week voorafgaand van jullie vakantie nogmaals een mail sturen met de laatste stand van zaken, feitjes, tips en spelregels. Tussentijds kan je altijd onze website bezoeken www.duinenstrand.nl/jongerencamping.

Tot snel!

Team Camping Duin en Strand